A venit frigul .Cum tratam sinuzita?

  • SumoMe

Acum ca a venit frigul incepe si sinuzita sa ne faca probleme, de aceea este nevoie sa luam unele masuri ca sa scapam de dureri .In primul rand sa ne ferim de aer rece,aer conditionat de la serviciu,casa,masina ,sa ne imbracam in functie de vreme,adica sa ne acoperim capul si fata daca este cazul.

Sinuzita este o infectie a membranei mucoase care captuseste interiorul foselor nazale si sinusurile. Sinusurile sunt spatii goale, sau cavitati localizate in jurul ochilor, obrajilor si a nasului.

Cand membrana mucoasa se inflameaza, se tumefiaza, blocheaza drenajul fluidului din sinus spre nas si gat, determinand durere si presiune in sinusuri (sinuzita). Bacteriile si fungii cresc cel mai probabil in sinusurile incapabile sa se dreneze corespunzator.

Sinusurile devin obturate in timpul infectiei virale ca  raceala, producandu-se inflamatia si infectia sinusurilor ca  rezultat. 

Exista doua tipuri de sinuzita: sinuzita acuta  si sinuzita cronica .

In caz de sinuzita cronica simptomele nu dispar complet, intotdeauna mentinandu-se simptome usoare.

Sinuzita cea mai frecventa e rezultatul infectiei virale, care determina inflamatia membranei mucoase ce captuseste interiorul foselor nazale:

– membrana mucoasa se tumefiaza cand devine inflamata, blocand drenajul fluidului din sinusuri spre nas sau gat

– mucusul si fluidul secretat in sinusuri, cauzeaza presiune si durere

– bacteriile au un mediu propice de dezvoltare in sinusurile care nu se dreneaza corespunzator; infectia bacteriana a sinusurilor deseori determina mai mult inflamatie decat durere.

In timp ce racelile declanseaza aceasta afectiune, orice factor care determina inflamatia membranei mucoase, poate duce la aparitia de sinuzita.

Infectiile fungice pot cauza, de asemenea, sinuzita. Acestea sunt mai frecvente la copiii cu sistem imun deficient. Sinuzita fungica are tendinta spre cronicizare si e mai dificil de tratat decat cea bacteriana.

Simptome de sinuzita
Durerea si presiunea la nivelul fetei impreuna cu senzatia de nas infundat sau plin cu secretii, sunt simptomele cele mai comune. Se poate observa aparitia unor secretii nazale galbene sau verzui. Aplecarea sau miscarea capului deseori poate augmenta durerea faciala si presiunea.

Localizarea durerii sau a sensibilitatii depinde de sinusul afectat:

– durerea la nivelul obrajilor si a incisivilor este deseori cauzata de inflamatia sinusului maxilar

– durerea la nivelul fruntii, deasupra sprancenelor, poate fi cauzata de inflamarea sinusului frontal.

– durerea in spatele ochilor, in crestetul capului sau la nivelul tamplelor, poate fi produsa de inflamatia sinusului sfenoidal

– durerea in jurul orbitei este determinata de inflamatia sinusului etmoid.

Alte simptome obisnuite pentru sinuzita:

– cefaleea

– secretii galbui sau verzui care se scurg din nas dinspre partea posterioara a gatului

– halena urat mirositoare

– tuse productive mucoasa

– febra

– dureri si infectii dentare

– diminuarea sensibilitatii gustative sau olfactive.

Sinuzita acuta este in mod obisnuit cauzata de catre o infectie virala si deseori se dezvolta rapid.

Sinuzita acuta produsa de infectia bacteriana este mai putin probabil sa se vindece de una singura si poate duce la aparitia sinuzitei cronice sau a complicatiilor in care infectia se raspandeste la distanta de sinusuri. Secretiile nazale care contin puroi si care se agraveaza dupa 5 zile sau persista mai mult de 10 zile, reprezinta un argument destul de solid pentru sinuzita acuta produsa de infectia bacteriana.

Sinuzita cronica este in mod obisnuit cauzata de catre o infectie bacteriana sau fungica. Aceasta infectie poate fi  tratata naturist.

Sinuzita cronica poate duce la aparitia modificarilor permanente ale membranei mucoase care captuseste sinusurile si predispune la sinuzite repetate.

Pentru a scapa de durerile provocate de sinuzita recomandam un tratament naturistcu produse Calivita:

– ParaProtex-1-1-1- omoara parazitii

White Willow -1-1-1- antiinflamator calmeaza durerea

Vitamina C 1000 -1-1-1- intareste imunitatea si vasele de sange

Oregano Oil – este un puternic antibacterian-se fac inhalatii seara cu cate 5 picaturi la 1/4 litru de apa calduta.

Toate aceste minunate produse naturiste le puteti COMANDA AICI ACUM .

Pentru sanatatea ta ,

Giony