Care este rolul oxigenului in organism?

  • SumoMe

1De ce este importantă furnizarea unei cantităţi corespunzătoare de oxigen organismului?

În situaţii normale, un litru de sânge transportă 2 dl de oxigen şi, astfel, în fiecare minut, la celule ajunge aproximativ 1 litru de oxigen. Dacă, dintr-un anumit motiv, la celule ajunge o cantitate mai mică de oxigen decât cea necesară, atunci procesele de energogeneză care asigură funcţiile vitale vor fi dereglate. Celulele sunt codificate genetic să-şi îndeplinească funcţiile în orice condiţii, astfel că vor căuta noi surse de energie, obţinându-le din descompunerea anaerobă a glucozei. În consecinţă, se va ajunge la un dezechilibru metabolic intracelular. Într-un interval relativ scurt, va apărea un număr mare de celule slăbite şi bolnave, care şi-au pierdut capacitatea de adaptare. Astfel de celule sunt lipsite de apărare în faţa atacurilor virusurilor, ciupercilor, bacteriilor şi ale altor agenţi patogeni.

OXIGENUL STABILIZAT: O consecinţă a industrializării a fost poluarea mediului înconjurător şi scăderea continuă a cantităţii de oxigen din aer. Ca urmare, mai ales în oraşele mari, oxigenul din aer nu mai este suficient pentru a acoperi nevoile organismului. În acelaşi timp, organismul nostru este supus şi efectelor nocive ale civilizaţiei, ceea ce duce la creşterea necesarului de oxigen. Deci, cererea tot mai mare de oxigen este confruntată cu o limitare a sursei de oxigen. Dintre moleculele de oxigen, cel mai eficient este oxigenul stabilizat, care este disponibil organismului sub formă moleculară şi ajunge în fluxul sanguin prin procesul de digestie.2

Are următoarele proprietăţi:

– Este deosebit de stabil, nu se descompune nici după ani de zile.

– Nu are efecte negative, nu prezintă nici un risc.

– Nu declanşează activitatearadicalilor liberi.

– Este uşor de utilizat de către organism.

Conform literaturii de specialitate, oxigenul stabilizat are următoarele efecte benefice:

– Ajută la oxigenarea celulelor, îmbunătăţeşte metabolismul.

– Datorită efectelor sale detoxifiante şi purificatoare, contribuie la eliminarea bacteriilor anaerobe din organism (Streptococcus, Staphylococcus, Salmonella, Coli).

– Energizează organismul, îmbunătăţeşte procesele fiziologice.3

– Îmbunătăţeşte absorbţia şi utilizarea vitaminelor, mineralelor, aminoacizilor şi a extractelor de plante.

– Îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, prevenind astfel apariţia bolilor cardiovasculare (infarct miocardic, hipertensiune arterială, accident vascular cerebral).

Ameliorează simptomele care derivă din dificultăţile respiratorii.

– Are efect benefic în cazul activităţilor fizice care solicită un consum mărit de oxigen, îmbunătăţind semnificativ performanţele fizice.

– Prin creşterea oxigenării creierului, influenţează pozitiv funcţiile cerebrale.4

CaliVita ne ajuta cu un produs deosebit Oxy Max care este oxigen stabilizat si care ajuta la oxigenarea organismului si este un antitumoral puternic deoarece el alcalinizeaza organismul si in mediu alcalin nu se dezvolta tumoarea canceroasa.Se consuma cate 20 picaturi de trei ori pe zi intr-un pahar cu 250 ml apa plata.Acest produs se poate comanda aici : http://www.mypurnutrition.com/products/oxymax0

Pentru sanatatea ta ,

Nelu G.